Remta Sahlep Makinesi 5 Litre Sıcak Salep Karıştırıcılı Remta CS3
%5
Ücretsiz Kargo

Remta Sahlep Makinesi 5 Litre Sıcak Salep Karıştırıcılı Remta CS3

Yorum Yap
Stok Kodu
SALEP MAKİNASI 5 LİTRE REMTA CS 3
KDV Dahil
9.937,52TL
10.460,55 TL
Kategori
Garanti Süresi
24 Ay

Remta CS3 Sahlep

Remta Sahlep Makinesi 5 Litre 

Kış mevsimi gelince soğuklardan dolayı insanlar evlerinde veya kafelerde sıcak içeceklere daha çok ağırlık verirler. Genelde çay, kahve tercihleri ilk sırada gelir. Ama kış aylarının vazgeçilmez içeceklerinden biri sahleptir. Sahlep, insanın aklına, sıcacık üzerindeki tarçınla beraber müthiş kokusuyla birlikte gelir. Üzerinde dumanı tüterek gelen sahlepe herhalde kimse hayır diyemez, özellikle soğuk havalarda iyi yapılmış sıcacık sahlepi içmek insana büyük keyif verir. Sahlep, tadının bu kadar güzel olması sebebiyle yüzyıllardır insanları kendine çekmeye devam etmiştir.
Sahlepin insan sağlığı için faydaları çoktur. Göğsünüzü yumuşatır, öksürük ve bronşit icin faydalıdır. Zihnin çalışma gücünü arttırma özelliğinin yanı sıra, kalbi kuvvetlendirir, kabızlığı giderir, bağırsak solucanlarının düsürülmesini sağlar. Vucudun ısınmasını sağlayarak insanı zinde tutar. Soğuk algınlığına karşı sıcacık bir sahlep size her zaman iyi gelecektir.

Sahlep Nasıl Yapılır?

Salep orkideler ailesinden ophyrus, orchis, serapias, platanthera, dactylorhiza gibi bitkilerin toprak altındaki köklerinden elde edilir. Türkiye'de daha çok orchis, Ophyrus ve Serapias türleri kullanılır. Çiçek açma zamanında çapa ile sökülerek toplanan o yıla ait kökler, suyla yıkanıp temizlenir, ipe dizilerek su veya sütle kaynatılıp açık havada kurutulur. Kurutulan kökler dövülerek toz haline getirilir. Toz haline gelmiş bu güzel içeceğin adı sahleptir.

Şimdi tadıyla ve kokusuyla özel bir yeri olan sahlepi, evde kendiniz yapmak istemez misiniz? Bu soğuk havalarda dışarı çıkmak yerine içinizi ısıtacak sıcacık sahlep tarifini sizler için paylaşıyoruz.

Sahlep Tarifi

Toz sahlep, şekerle birlikte sütün içine karıştırılarak eritilir. Kısık ateşte karıştırılmaya devam edilir ve sonra biraz daha süt eklenir. Karışım kıvam kazanıp, koyulaşmaya başlayınca ateşten alınıp fincanlara servis edilir ve üzerine tarçın veya zencefil eklenerek sıcak bir şekilde içilir. Tarifinizi kaç kişilik yapacaksanız sahlep ve süt miktarını arzunuza göre ayarlayabilirsiniz.

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Remta Sahlep Makinesi 5 Litre Sıcak Salep Karıştırıcılı Remta CS3 Remta Sahlep Makinesi 5 Litre Sıcak Salep Karıştırıcılı Remta CS3 - Remta Cs3 sahlep makinesi, elektrikli sahlep karıştırma ve servis yapma makinesi olan bu ürün, indirimli ve uygun fiyatlı olarak, remta bayisinden adresinize gelmektedir. SALEP MAKİNASI 5 LİTRE REMTA CS 3
Remta Sahlep Makinesi 5 Litre Sıcak Salep Karıştırıcılı Remta CS3

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.